Nokomis Road

Nokomis Road

Architectural commissions in coastal velocity zones are challenging because regulations heavily affect the design. Built on a small lot, the house required a series of permits for conservation and zoning issues which SA negotiated with the neighbors and the local boards. The design used steeper roof forms and foundation details to mask the typical velocity zone aesthetic. The first floor features a master suite, and a kitchen, dining, and living area with unobstructed views of the water. The exterior deck was constructed as a separate but attached structure to lower the deck height and keep the interior views open to the water while still meeting regulations. The lower level garage is constructed with breakaway panels that permit water to flow through under the house in the event of a storm surge.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes