Matsumura House

Matsumura House

Designed to set a new standard for faculty and student residential life at Tabor Academy, Matsumura House is a new dormitory that houses twenty-four students and three faculty families. The plan layout placed faculty and student spaces in a manner that fosters both casual interaction and supervision, encouraging the notion of dormitory as a large “family” residence. Contrary to traditional double-stacked dormitory corridors, the public spaces in Matsumura are designed to emulate the idea of an active city street, with lots of variation in width, plentiful daylight, vibrant colors, and many opportunities to sit, pause, and interact with fellow students and faculty. Highlights of the design include a very high level of energy efficiency, a café in the common room, student study space for group project work, and common room “bridge” that connects the upper level dorm areas.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes